Cookies

Cookies

poniedziałek, 26 listopada 2012

Na słono

Tym razem wytrawnie. Proste, pyszne ciasteczka na bazie twarogu, o kminkowym aromacie - świetne solo oraz jako dodatek do zup, past i dipów.
Składniki:



  • 200 g twarogu śmietankowego
  • 200 g mąki 
  • 200 g masła
  • kminek
  • szczypta soli

Ser ucierać z masłem, dodać mąkę przesianą z solą i energicznie zagnieść. Formować placuszki o grubości 1 cm.
Posypać na wierzchu kminkiem.
Piekarnik nagrzać do 200oC i piec 15 – 20 minut
 

1 komentarz:

  1. Szanowni Państwo!

    Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.

    Ankieta dla autorów blogów kulinarnych: www.ebadania.pl/97797035d63e99d8

    Dziękuję za poświęcony czas,
    Agata Ornafa.

    OdpowiedzUsuń