Składniki:
- 200 g twarogu śmietankowego
- 200 g mąki
- 200 g masła
- kminek
- szczypta soli
Ser ucierać z masłem, dodać mąkę przesianą z solą
i energicznie zagnieść. Formować placuszki o grubości 1 cm.
Posypać na wierzchu kminkiem.
Piekarnik nagrzać do 200oC
i piec 15 – 20 minut
Szanowni Państwo!
OdpowiedzUsuńJestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.
Ankieta dla autorów blogów kulinarnych: www.ebadania.pl/97797035d63e99d8
Dziękuję za poświęcony czas,
Agata Ornafa.